Yellow Tigers geven tegen Polen 2-3 voorsprong uit handen

De Yellow Tigers hebben zaterdag op hun fandag in de SportOase van Leuven in een vriendschappelijk duel met 2-3 verloren van Polen. Ze gaven daarbij een 2-0 voorsprong uit handen. De setstanden waren 25-23, 25-21, 21-25, 28-30 en 13-15.

België startte met Ilka Van de Vijver, Britt Herbots, Charlotte Leys, Freya Aelbrecht, Dominika Sobolska, Lise Van Hecke en libero Valerie Courtois. Nathalie Lemmens, Jasmien Biebauw, Britt Ruysschaert, Celine Van Gestel en Hélène Rousseaux kwamen in. Laura Heyrman, Els Vandesteene, Kaja Grobelna, Dominika Strumilo en Margo Voets kregen een dagje rust na de 3-0 zege van vrijdag tegen Polen. Zondag oefent België een derde keer tegen Polen, dan achter gesloten deuren.

De Tigers bereiden zich voor op de EK-kwalificaties, waarin ze het in de laatste twee weekends van september opnemen tegen Frankrijk, Spanje en Bosnië-Herzegovina. De zes groepswinnaars zijn rechtstreeks geplaatst voor de EK-eindronde in Azerbeidzjan en Georgië volgend jaar. Alle tweedes vechten in barrages om de laatste drie tickets.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen