© Photo News

BUITENLAND. Defour bejubeld door fans Burnley, Praet onderuit met Sampdoria

Met Steven Defour en Dennis Praet kwamen maandag twee ex-spelers van Anderlecht in actie bij hun respectieve clubs Burnley en Sampdoria. Met wisselend succes.

vml

Steven Defour had een belangrijk aandeel in de 2-0-zege van Burnley, waardoor de club van de 17e naar een gedeelde 11e plaats springt. De middenvelder deelde vlak voor en vlak na rust een assist uit, telkens op hoekschop. Eerst kopte Jeff Hendrick een corner rechtstreeks binnen, Michael Keane trof raak nadat Defour een tweede keer de bal mocht voorbrengen na een voordien gekeerde hoekschop. Defour neemt bij Burnley alle stilliggende ballen voor zijn rekening en heeft nu al drie assists achter zijn naam, ééntje minder dan de bewierookte Kevin De Bruyne. Hij trapte ook enkele keren zelf op doel maar geraakte niet voorbij doelman Gomez. In de 82ste minuut kreeg hij zijn applausvervanging, een schril contrast met zijn einde bij Anderlecht... Opvallend detail: Watford had na rust maar liefst 70 procent balbezit maar kwam niet tot scoren, Defour werd uitgeroepen tot Man van de Match.

Dennis Praet verging het minder goed. Met Sampdoria kwam hij op achterstand bij Cagliari, de voorlaatste in de stand. Praet speelde als linksmidden een verdienstelijke wedstrijd en was ook zelf gevaarlijk maar zag zijn schot in laatste instantie afgeblokt. In de 80e minuut werd hij enigszins verrassend naar de kant gehaald. Zijn vervanger, Bruno Fernandes, maakte in de 86e minuut gelijk maar na een blunder van doelman Viviani maakte Melchiorri er alsnog 2-1 van. Sampdoria blijft in de stand hangen op de veertiende plaats, Cagliari springt over hen naar plaats dertien.