1 / 2
thumbnail:
thumbnail: null

SERIE A. Juventus laat punten liggen, Milan weet weer wat winnen is

Juventus heeft op de 21e speeldag in de Serie A niet kunnen winnen. De Oude Dame kwam op het veld van Udinese niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Door het puntenverlies van AS Roma blijft de voorsprong van Juventus zeven punten. Dries Mertens en Napoli wonnen wel. Het werd 1-2 bij Chievo.

jtp, vtvn

Mertens begon in de basis bij Napoli. Bostjan Cesar opende in de achttiende minuut de score. De verdediger van Chievo werkte de bal in eigen doel, 0-1 Napoli. Zeven minuten later stond het alweer gelijk. Miguel Britos zette Chievo op 1-1. Na rust ging Napoli op zoek naar de winning goal. Op het uur kwam die er dankzij Manolo Gabbiadini. Mertens werd in de 78e minuut vervangen en blijft derde met Napoli.

Torino haalde ferm uit. Via drie goals van Fabio Quagliarella, eentje van Amauri en eentje van Bruno Peres won het met 5-1 van Sampdoria. Bij de bezoekers redde Pedro Obiang de eer. Omar El Kaddouri viel ruim tien minuten voor tijd in bij Torino.

Lazio ging met 2-1 onderuit bij staartploeg Cesena. Gregoire Defrel en Danilo Cataldi scoorden voor Cesena, Miroslav Klose bracht in de 87e minuut de spanning terug maar verder kwam Lazio niet. Bij de Romeinen viel Luis Pedro Cavanda na 65 minuten in.

Misstap AS Roma

AS Roma beging een misstap. Na 38 minuten spelen hypothekeerde Manolas de winstkansen van AS Roma al. Na een penaltyfout en een rode kaart voor Manolas scoorde Maccarone de 0-1 voor Empoli. Nog voor de rust kreeg Empoli ook een rode kaart, Saponara slaagde erin om tweemaal geel te pakken in vijf minuten tijd. 0-1 was wel de ruststand.

Na de pauze scoorde Maicon de gelijkmaker, op aangeven van Pjanic, maar verder dan dat kwam Roma niet meer. Ondanks een resem kansen, vooral voor de ingevallen Astori en Florenzi, viel de 2-1 niet meer. Zo speelt Roma voor de vierde keer op rij gelijk.

Milan wint eindelijk

Ac Milan heeft eindelijk nog eens kunnen winnen, het was zes wedstrijden geleden dat het nog eens de zege kon proeven. Het won met 3-1 van Parma. Een vroeg penaltydoelpunt van Jeremy Menez zette de thuisploeg op voorsprong, maar ex-speler Antonio Nocerino zette de score al vlug weer in evenwicht. In de tweede helft kon Menez echter een tweede keer scoren. Een doelpunt van Christian Zaccordo diep in de tweede helft stelde de Milaanse zege veilig.