© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

“Mathieu is ook van ons”

De strijd is gestreden. Mathieu Van der Poel is de nieuwe wereldkampioen veldrijden. “Mathieu heeft goed gereden”, klinkt het bij de supporters. “En met zijn roots in Kalmthout en Essen is hij eigenlijk ook een heel klein beetje van ons.”

Margo Tilborghs

Het was een aangename drukte in de supporterscafés van Tom Meeusen in Essen en Kevin Pauwels in Kalmthout. De fans hadden zich verzameld om samen de wedstrijd op groot scherm te volgen. Dat geen van beide de regenboogtrui won, zorgde misschien voor een iets minder uitgelaten sfeer. Toch was iedereen het er over eens: Mathieu Van der Poel is een verdiende winnaar.

In café Arabieren treffen we, naast een massa fans van Tom Meeusen, ook een Kevin Pauwelsfan. “Ik ben al jaren supporter van Kevin”, zegt Chris Van Hees. “Iedereen in dit café weet dat en respecteert dat. Mocht ik hier nu een andere hoed dragen, dan zou ik mezelf en Kevin verloochenen en daar doe ik niet aan mee. Chapeau voor Kevin, want hij heeft keigoed gereden.”

In het supporterslokaal van Tom Meeusen, café De Meeuw, spotten we de Nederlanders Dennis en Lucien. “We komen al tien jaar in het supporterslokaal van Tom Meeusen. We vinden het hier top. Uiteraard supporterden we voor Mathieu Van der Poel. Maar als er geen Nederlander had gewonnen, dan waren we honderd procent voor Tom gegaan. Wout Van Aert vonden we ook heel goed rijden. Klasse. Toen Mathieu over de streep ging, kon ons geluk niet meer op. Hij kreeg van iedereen hier in het café applaus. Zo sympathiek zijn de Belgen wel.”

Lees het hele verhaal in uw krant van maandag, editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER