Picanol valt terug tot niveau 2012

© BELGA

De Ieperse weefgetouwenproducent Picanol heeft na zijn recordjaar 2013 zoals verwacht wat gas moeten terugnemen. Het zag omzet en winst stevig terugvallen in de eerste helft van dit jaar, en verwacht eenzelfde beeld tijdens de tweede jaarhelft. Dat meldt Picanol woensdag.

De omzet bij de weefgetouwenproducent bedroeg tijdens het eerste semester 219,9 miljoen euro. Dat is 28 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, "maar zoals eerder aangekondigd in lijn met de omzet van de eerste helft van 2012". De daling heeft volgens het bedrijf te maken met een sterke afkoeling van de wereldwijde machinemarkt.

De omzetdaling had ook gevolgen voor de nettowinst. Die kwam uit op 24,6 miljoen euro, tegen 42,4 miljoen euro in de eerste helft van 2013 (-42 procent).

"Op basis van de huidige marktsituatie houdt de Picanol Group voor de tweede jaarhelft van 2014 voor zijn activiteiten rekening met een omzet- en winstdaling in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar, in lijn met de daling van de eerste jaarhelft", zo staat in een persbericht.

Picanol heeft daarnaast een belang van ruim 27 procent in de chemiegroep Tessenderlo. Die zorgde in het eerste halfjaar voor een positieve bijdrage in het nettoresultaat van 5,5 miljoen euro. "De Picanol Group sluit de eerste jaarhelft van 2014 af met een nettowinst van 30,1 miljoen euro", besluit het Ieperse bedrijf.

Woensdag om 10.20 uur is bij Picanol een persconferentie gepland over de cijfers.

Op 11 september opent de weefgetouwenproducent zijn nieuwe proefdraaizone en trainingscentrum voor weefmachines in Ieper.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen