© evdw

© evdw

© evdw

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Stabroek organiseert Belgisch kampioenschap elites zonder contract en beloften

Stabroek organiseert de komende drie jaar het Belgisch kampioenschap wielrennen voor elites zonder contract en beloften.

Erik Vandewalle

Na Schaal Sels, Sluitingsprijs Kapellen en de doortocht van de Anwerpse Havenpijl komt nu ook het Belgisch kampioenschap naar de polderdorpen. Daar zorgde Ben Simons voor.

Hij gaf eerder Schaal Sels een nieuw gezicht door van de koers een off-road wedstrijd te maken en de wielrenners kilometers polderkasseien voor te schotelen. Nu geeft hij op zondag 14 augustus paraat voor het organiseren van het Belgisch kampioenschap voor elites zonder contract en beloften.

De eliterenners vertrekken om 9u30 voor negen rondes van 16 km door Berendrecht en Stabroek. De beloftes beginnen er aan om 14 en moeten elf gelijkaardige rondes rijden. Vertrekken gebeurt op de Solftplaats in Berendrecht, de eindmeet ligt aan het Stabroeks gemeentehuis.

Stabroeks burgemeester Rik Frans (N-VA) is blij met de komst van het kampioenschap. “Vlaanderen en koers gaan hand in hand. Deze opportuniteit kan je als gemeente niet laten liggen. Koers en zeker een Belgisch kampioenschap brengt mensen op straat. Dat zorgt voor ambiance. De polder verandert langzaam maar zeker in een wielermekka.”

Lees het volledige artikel donderdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER