© Patrick Hattori

Straf met uitstel voor man die hold-up pleegde op krantenwinkel

Dylan M., de man die vorig jaar krantenwinkel Bij Jessie in Mechelen overviel heeft een celstraf met uitstel gekregen. De man moet wel meer dan vijfduizend euro aan schadevergoeding betalen.

Theo Derkinderen

De drieste overvaller sloeg begin november toe. Op een moment dat het de wekelijkse marktdag in Mechelen was en het dus ook aan de Steenweg heel druk was.

Met een vuurwapen in de hand stapte hij binnen in de winkel. De uitbaatster vluchtte meteen weg naar een ruimte achter de winkel. De overvaller plunderde de kassa en roofde ook sigaretten mee. Toen de man van de winkelierster even later nietsvermoedend binnenstapte, werd hij bedreigd met het vuurwapen en was het voor Dylan M. het sein om uiteindelijk op de vlucht te slaan.

Dylan kon twee dagen na de overval worden opgepakt. Hij verklaarde dat hij de overval had gepleegd omdat hij schulden had in het drugsmilieu. “Ik wou het eigenlijk niet doen. Ik heb heel lang getwijfeld maar ik had geen andere mogelijkheid. Ik moest mijn schulden terugbetalen.”

Het ging om een schuld van 1.500 euro die hij snel moest aflossen bij zijn schuldeisers.

Uitbaatster Jessie is tot op vandaag nog steeds zwaar aangeslagen. “Hij beseft niet wat hij gedaan heeft. Dit verwerken is voor mij heel moeilijk”, zei ze tegen de rechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER