Direct naar artikelinhoud
Update

Na noodweer vanavond morgen plaatselijk 25 graden

Een hevig buiengebied trok tijdens de spits van zuid naar noord en dat zorgde plaatselijk voor heel veel neerslag en overlast. Morgen slaat het weer om en krijgen we te maken met een 'vleugje zomerweer' volgens Weerplaza. De temperaturen kunnen oplopen tot wel 25 graden.

De avondspits was erg druk. Op het hoogtepunt stond er ruim 350 kilometer file. Dat kwam door het slechte weer in het midden van het land en een aantal ongevallen. Tegen 19.00 uur was de grootste ellende voorbij. De VID zegt dat het de zwaarste avondspits van dit jaar was.

Vooral rond Utrecht stond het flink vast. Hagel- en onweersbuien zorgden voor flinke vertragingen op de A27 en A28. Op de A2 vanuit Utrecht richting Den Bosch stond voor knooppunt Deil meer dan 22 kilometer file. Het verkeer op de A13 tussen Rijswijk en Rotterdam had last van een ongeluk. Ook daar kwam het verkeer stil te staan.

Onweer
Door blikseminslag reden er tussen Ede-Wageningen en Driebergen-Zeist een paar uur geen treinen. Er werden bussen ingezet.

Sinds het einde van de middag trokken er met name over de provincies Utrecht en Gelderland flinke hagelbuien. In Utrecht viel plaatselijk 25 mm in korte tijd (2,5 emmers water per vierkante meter). Bij sommige stevige buien vielen soms hagelstenen van meer dan 2,5 cm groot, zegt weeronline.

In de avond trokken de buien naar het noorden van het land.

Morgen 25 graden
Morgen krijgen we een 'vleugje zomerweer' volgens Weerplaza. Er zijn flinke perioden met zon en het wordt warm: 20 tot 25 graden. 'Het wordt schitterend weer bij een zwakke oostenwind', vertelt weerman Michiel Severin. In het zuiden is in de namiddag en avond een bui mogelijk. Tijdens Koningsnacht wordt het droog.

Op Koningsdag schijnt geregeld de zon en is het in een groot deel van het land droog. Het wordt 17 tot 20 graden. 'In de avond wordt de regenkans vanuit het zuidwesten en noordoosten iets groter, maar waarschijnlijk kan de paraplu thuis blijven'.

Twitter bericht wordt geladen...