Vandaag taxistaking: "Vermijd centrum Brussel"

De Brusselse politie raadt iedereen aan deze voormiddag om het centrum van de hoofdstad te vermijden. De Brusselse taxichauffeurs hebben dan een protestrit gepland, van het Noordstation naar het Schumanplein. De politie verwacht dat een duizendtal taxi's zal meerijden.

De taxi's verzamelen vanaf 10 uur aan het Noordstation en vertrekken omstreeks 10.30 uur. Het traject loopt via de Koning Albert II-laan naar de kleine ring en vervolgens via de Jacqmainlaan en de Anspachlaan naar het centrum van Brussel. Daarna gaat het richting Grote Zavel via de Lombardstraat en van de Regentschapsstraat over het Poelaertplein en via de kleine ring (Guldenvlieslaan) naar de Belliardstraat en de Oudergemlaan. De betoging eindigt normaal om 14 uur op het Robert Schumanplein.

De politie raadt iedereen aan om het stadscentrum en de omgeving van het parcours met de auto te vermijden. "Ook het bovengronds rijdend openbaar vervoer zal hinder ondervinden van deze manifestatie. De metro zal wel normaal rijden", zegt de Brusselse politie.

De vakbonden van de Brusselse taxi's boycotten het taxiplan van de Brusselse regering. De taxibedrijven, taxicentrales en sociale partners van de sector betreuren de overhaaste beslissing van die regering over de goedkeuring van dat plan. De taxisector pikt het niet dat ze concurrentie krijgt van spelers waarvan de activiteiten niet gecontroleerd kunnen worden, terwijl ze zelf aan strikte voorwaarden moeten voldoen.

Meest gelezen