© Bart Van den Langenbergh

Nieuwe vzw pakt uit met druk programma

In het volkse café Biljart in Gierle (Lille) werd zondag de nieuwe vzw Aecht Zalig boven het doopvont gehouden. De vzw organiseert jaarlijks het volksfeest Bal Populaire in Gierle maar heeft nog veel meer in petto.

Bart Van den Langenbergh

De kroeg café Biljart, bij Marie, in De Nefstraat in Gierle was zondagochtend niet alleen het decor voor de vaste groepjes kaartliefhebbers. De gloednieuwe vzw Aecht Zalig zette zichzelf volop in de schijnwerpers. Dat gebeurde met een gastoptreden van de ska-reggaegroep Moodcollector. De naam van de vzw verwijst uiteraard naar de Lilse Achtzalighedenboom, intussen bijna een vergane glorie.

"De werkgroep die zich vorig jaar ontfermde over de jubileumeditie van het dorpsfeest Bal Populaire heeft zich verenigd in de vzw. De organisatie van Bal Populaire tijdens het voorlaatste weekend van augustus blijft de belangrijkste uitdaging", legt Piet Daneels van de vzw Aecht Zalig uit.

Naast de organisatie van Bal Populaire wil de vzw zijn schouders ook zetten onder enkele randactiviteiten in De Schuur in Gierle. Zo brengen Marleen Merckx en Bert Cosemans het komende weekend enkele voorstellingen van Grote Liefde in de Schuur.

Lees maandag meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER