© JoGe

Vrouw bevangen door rook bij schouwbrand

In de Lochtstraat in Eigenbilzen is donderdag rond 21 uur brand uitgebroken in de schouw van een huis. De bewoners gingen de vlammen te lijf met een branddeken en brandblusser, maar de brandweer moest uiteindelijk komen blussen. De bewoonster werd met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis.

Johnny Geurts

De 49-jarige bewoonster, Hilde Muls, werd bevangen door de rook toen ze met haar twee dochters en zoon de vlammen te lijf ging met een branddeken en brandblusser.

Het vuur in de schouw ontstond door de enorme hitteontwikkeling van de houtkachel die oversloeg op de ingemetselde balken. De houten vloer in de opkamer, aan de achterzijde van de verhitte schoorsteenmantel, begon door de vlammen in de schouw te smeulen en werd gedeeltelijk door de bewoners verwijderd.

"Onze honden en katten hebben we in veiligheid gebracht. De rookwolken waren zeer hevig", vertellen dochters Lisa (16) en Lotte Froyen (20).

De brandweer van Bilzen rukte meteen uit en kon de brand in de schouw snel blussen met de hoogtekraan. Door de enorme rookontwikkeling werd de bewoonster met ademhalingsproblemen ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees vrijdag meer in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer