© Raymond Lemmens

“DNA-sporen moord Wezet onbruikbaar”

De DNA-sporen die de politie heeft verzameld in het kader van het onderzoek naar de drievoudige moord in Wezet in april van dit jaar, zijn onbruikbaar. De reden is het gebrek aan werkingsmiddelen bij de politie, zo berichtte de privézender RTL-TVI donderdagavond in zijn journaal.

Op 18 april 2014 werden Benoit Philippens en Carol Haid, die allebei voor een bankinstelling werkten en de negenjarige Esteban, het petekind van Carol, doodgeschoten in de woning van het stel in Wezet, in de provincie Luik.

In de nacht volgend op de schietpartij heeft de federale gerechtelijke politie vijf kogelhulzen aangetroffen in de woning. Vier van de vijf kogels werden in dezelfde zak gestoken, waardoor de DNA-sporen op de hulzen vermengd raakten. Bovendien werden de vijf kogels dan weer met eenzelfde borsteltje gemanipuleerd, waardoor niet meer uit te maken valt welk DNA-spoor van welke huls afkomstig is.

Volgens RTL-TVI zijn de fouten niet de schuld van incompetente speurders van het laboratorium van de gerechtelijke politie, maar zijn ze het gevolg van het gebrek aan middelen om een onderzoek op de plaats van de misdaad uit te voeren. .

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer