Direct naar artikelinhoud

De Seksrabbijn geeft antwoord op al uw vragen

Deze week: u krijgt antwoord op al uw vragen.

Als richtlijn mag gelden: het likken van nek en oorBeeld Colourbox

Recentelijk zat de Seksrabbijn in een darkroom met mensen van diverse pluimage. Zij hadden anoniem vragen op een briefje geschreven die de Seksrabbijn daar - hij had een klein mijnwerkerslampje op zijn voorhoofd - zou beantwoorden. Het lijkt de Seksrabbijn dat sommige van die vragen velen bezighouden, daarom zullen die vragen ook hier beantwoord worden.

Is de fantasie over seks altijd superieur aan de gebeurtenis zelf? Dat lijkt voor mij zo te zijn en dat zou ik graag anders hebben.

De fantasie kan niet van de daad worden onderscheiden. Zoals de ideale roman die alle boeken overbodig maakt behalve het telefoonboek en de Bijbel, dank aan Gerard Reve, alleen in de fantasie kan bestaan, zo is de ideale seks een gebeurtenis die alleen in het eigen hoofd kan leven. Je zou kunnen zeggen dat mensen doorgaan met seks en met leven, omdat ze geloven dat de fantasie nog dichter genaderd kan worden. Deze hoop moeten wij goedkeuren.

Hoe ver kun je gaan met een ander als je een relatie hebt en voor monogaam door wilt gaan?

Dat ligt bij ieder persoon en stelletje anders. Als richtlijn mag gelden: het likken van nek en oor, het masseren van enkels, schouders, bovenarm en hoofdhuid, het kijken naar elkaars navel en het strelen van elkaars polsen, zijn activiteiten die verricht kunnen worden zonder dat u de belofte van monogamie verbreekt.

Dat ik geen vragen heb over seks, is dat vreemd?

Zeker niet, maar de Seksrabbijn hoopt dat u wel vragen hebt over andere zaken.

Heb je ooit iemand in de kont geneukt terwijl je niet zeker wist of het de kont was?

Dat is weleens gebeurd. Zoiets kan ook gebeuren. Maar het is niet raadzaam te vragen: 'Waar zit ik eigenlijk in?' Dat laatste is onbeleefd.

Heeft de Seksrabbijn ooit seks gehad met een man?

Nog niet, dat staat voor 2018 op het programma. April of mei. Hangt een beetje van het weer af.

Welke orale sekstips heeft de Seksrabbijn?

Wat het vrouwelijk geslachtsdeel betreft: gebruik tong en vingers. Maak een beweging met de tong die lijkt op de 8, eventueel afgewisseld met halve cirkels. Geef niet op. Orale seks mag twintig minuten duren. Oefen desgewenst voor de spiegel.

Huiswerk voor volgende week: draag uw omgeving op, kinderen, collega's, buren, vrienden, anoniem vragen over seks op te schrijven. Beantwoord deze vragen bij het kampvuur.