Fellaini reageert op alle kritiek die hij moet slikken van eigen fans

© EPA

In de aanloop naar de finale van de Europa League tussen Manchester United en Ajax Amsterdam van woensdagavond, heeft Rode Duivel Marouane Fellaini gereageerd op de kritiek die hij vaak te slikken krijgt van de fans van zijn team. “Ik ben het al gewend”, zegt hij in de Engelse kranten.

wic

Fellaini staat vanavond voor de belangrijkste wedstrijd uit zijn rijke carrière, zo zegt hij zelf. Het winnen van de Europa League moet een hoogtepunt worden in de loopbaan van de 29-jarige international. “Het is een belangrijke prijs”, zegt hij in de Engelse kranten.

“De club heeft de Europa League nog nooit kunnen winnen. Iedereen wil het, we hebben ons goed voorbereid en zullen klaar zijn. Een club als Manchester United hoort thuis in de Champions League en we zullen alles doen om daar te raken. Dit is de belangrijkste match uit mijn carrière. We moeten alles geven. We weten dat het zwaar zal zijn, we spelen tegen een jong en getalenteerd team en zullen dus voorzichtig moeten zijn.”

© EPA

“Die kritiek ben ik al gewend”

De bonkige middenvelder scoorde het doelpunt dat Manchester United in de finale bracht. Dat ondanks de kritiek die hij sinds zijn transfer naar Old Trafford medio 2013 te slikken kreeg. Na afloop van de partij schreven sommige kranten nog dat sociale media ontploften toen ze zagen dat Fellaini in de basis mocht beginnen. “Ach, zo zal het altijd wel zijn”, reageert Fellaini op de kritiek. “Tenslotte ben je een profvoetballer, je zal altijd wel van iemand kritiek krijgen. Ik ben het al gewend. Maar ik luister er niet naar.”

De meningen van de fans doen er niet toe, aldus de rijzige krullenbol. “Ik doe gewoon mijn werk en nee, die kritiek beïnvloedt me niet. Mourinho, zijn trainersstaf en de club hebben vertrouwen in mij en dat is voor mij het belangrijkste. Ik heb meer dan tien jaar voor de Rode Duivels gespeeld en heb al meer dan 75 caps, speelde op het WK en EK. Ik weet dus goed genoeg wat ik kan en zal niet luisteren naar alle negatieve commentaren.”

© Photo News

“De toekomst? Ik heb hier nog een contract”

“Als je het goed wil doen, moet je druk hebben en daarmee kunnen omgaan. Ik werk elke dag om aan spelen toe te komen in deze ploeg. Ik krijg ook vertrouwen van Mourinho, natuurlijk helpt dat. Als iemand je zoveel vertrouwen geeft, probeer je wat terug te geven.”

Volgens de geruchtenmolen zou coach José Mourinho het contract van Fellaini ook willen verlengen, maar de Rode Duivel licht geen tipje van de sluier. “Ik kan elke dag met fantastische spelers en een fantastische omkadering werken bij een fantastische club. Ik ben hier graag en probeer alles te geven voor Manchester United. Ik heb nog een contract, dus we zullen wel zien wat de toekomst brengt.”

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen