Trump lovend over paus

© *

Nadat de Amerikaanse president Donald Trump woensdag in het Vaticaan paus Franciscus had ontmoet, heeft hij zich lovend uitgelaten over de leider van de katholieke kerk."Hij heeft iets, hij is echt goed, we hadden een fantastisch gesprek en we hadden een fantastisch bezoek (aan het Vaticaan), het was echt mooi", zei het Amerikaanse staatshoofd.

boj, aro

De "miljardair" Trump heeft in het pauselijk paleis een half uur achter gesloten deuren gepraat met de Argentijnse "armenpaus", tien minuten minder dan zijn voorganger Barack Obama. Volgens Kerknet voelden beiden zich "zichtbaar ongemakkelijk en gespannen tijdens de begroeting".

In een mededeling van het Vaticaan luidt het dan weer dat het gesprek "hartelijk" is verlopen. De paus heeft één van zijn belangrijkste bekommernissen, de migratie, aangesneden.

Beide leiders hadden het over de situatie in het Midden-Oosten en de bescherming van christelijke minderheden. Zij hebben een "gezamenlijk engagement" uitgesproken ten voordele van het leven, vrijheid van godsdienst en van mening. Beiden zijn immers tegen abortus en gaan ervan uit dat christenen bewust ook ertegen gekant zijn.

Trump kreeg van de paus nog een exemplaar van de drie encyclieken van de Argentijnse paus mee, waaronder Laudato Si', waarin Franciscus oproept tot een ecologische bekering om de opwarming van de Aarde het hoofd te bieden, meldde Kerknet.Aansluitend bracht Trump samen met First Lady Melania een bezoek aan de Sixtijnse kapel. Ivanka, de dochter van de president, ontmoette vrouwen die slachtoffer waren van mensenhandel.

Bekijk hier de beelden van zijn aankomst:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen