Direct naar artikelinhoud

Olympisch zwemkampioen Kyle Chalmers zegt af voor WK

Olympisch zwemkampioen Kyle Chalmers zegt af voor WK

Pieter Timmers heeft komende zomer een concurrent minder op het WK zwemmen, dat van 15 tot 30 juli gehouden wordt in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Australiër Kyle Chalmers, regerend olympisch kampioen op de 100 meter vrije slag, moet immers een operatie aan zijn hart ondergaan en zakt daardoor niet naar Boedapest af, zo meldde de Australische zwemfederatie vandaag.

De amper achttienjarige Chalmers lijdt aan supraventriculaire tachycardie (SVT), een ritmestoornis die ervoor zorgt dat hij een extreem snelle hartslag heeft. "Het was geen makkelijke beslissing om te nemen, maar na overleg met de artsen en zijn coaches Peter Bishop en Jacco Verhaeren kwamen we tot de conclusie dat we dit moesten doen en voor Kyle is het beter dat de ingreep nu al gebeurt", klinkt het in de mededeling.

Chalmers klopte vorige zomer Pieter Timmers in de finale van de 100 meter vrije slag op de Olympische Spelen in Rio. Titelverdediger Nathan Adrian moest toen vrede nemen met brons.

België trekt met een kleine delegatie van drie zwemmers naar het WK in Boedapest. Enkel Timmers, Louis Croenen en Kimberly Buys zijn opgenomen in de selectie.