Dodentol crash F-16 op Spaanse basis loopt op

© EPA

Een dag na de crash van een Griekse F16 op een militaire basis in Spanje is de dodentol naar elf gestegen. Een Franse soldaat die zwaargewond raakte bij de crash, is dinsdag overleden aan zijn verwondingen, meldt het Spaanse ministerie van Defensie. Bij het ongeluk, in de buurt van het zuidoostelijke Albacete, zijn behalve negen Fransen ook twee Griekse piloten om het leven gekomen. Negen Franse en elf Italiaanse soldaten raakten gewond. Vijf van de Franse gewonden en een Italiaanse zijn 'er erg aan toe, maar stabiel'.

Kort na het opstijgen verloor de jachtbommenwerper vermogen, en is hij op een plaats neergekomen waar andere vliegtuigen opgesteld stonden. Ooggetuigen vertelden dat er na de crash een explosie heeft plaatsgevonden en dat er dikke rookwolken zijn opgestegen.

Er is een onderzoek opgestart om de oorzaak van de ramp te bepalen.

Het verongelukte vliegtuig nam op de basis Los Llanos nabij Albacete in het zuidoosten van Spanje deel aan het trainingsprogramma Tactical Leadership Programme (TLP) van het Atlantisch Bondgenootschap.

België neemt deel aan het programma en er waren drie stafleden van het Belgische leger op de basis aanwezig. Ze bleven ongedeerd terwijl er anderzijds ook geen Belgisch militair materiaal was, aldus woordvoerster Sonia Van Loo van Defensie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen