Fietsersbond wil opnieuw op beleid wegen

Fietsersbond Lier wil opnieuw op het voorplan treden en start daarom met een nieuwe kern. De afdeling wil zo weer gaan wegen op het lokale beleid en een beleidsvisie rond fietsen ontwikkelen.

Chris Van Rompaey

“Vanuit verschillende hoeken groeide het besef dat er opnieuw nood was aan een sterke stem voor het fietsbeleid in onze stad. Zo ontstond er een nieuwe kerngroep die de belangen van fietsers wil behartigen en op die manier fietsgebruik wil stimuleren”, zeggen Stijn Steeman en Erik Vloeberghs.

“De voorbije weken werkten we met deze groep aan een visietekst die de uitgangspunten moet verduidelijken. Fietsen op een positieve manier in de kijker plaatsen als een slimme, leuke en gezonde basisschakel voor duurzame mobiliteit zal daarbij centraal staan. Eens die visietekst is afgerond, zullen we deze aan het grote publiek voorstellen.”

“Via constructief overleg met de schepen van Mobiliteit willen we bijdragen tot maatregelen die op een positieve manier de toegankelijkheid van Lier voor de fietser verbeteren. Daartoe zullen we de schepen vragen om het periodieke overleg opnieuw op te starten, zoals dat ook gebeurde met vorige kerngroep van de afdeling.”

“Daarnaast willen we ook samenwerken met verschillende andere partners om de positieve invloed van een goed fietsbeleid voor iedereen in onze stad te belichten.”

www.fietsersbond.be/lier

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER