Pasbevallen moeder laat baby achter na bevalling, politie vindt overleden kindje na zoekactie

© rr

De baby die sinds zondagochtend gezocht werd in Quaregnon, in de provincie Henegouwen, zou dood zijn teruggevonden. Dat meldt Sudpresse zondagavond.

jdb

Een jonge vrouw uit de Waalse gemeente Quaregnon (provincie Henegouwen) kwam zich zondagochtend rond 5.30 uur aanmelden op de spoedafdeling van het ziekenhuis van Hornu. Het was duidelijk zichtbaar dat ze bevallen was. Van de pasgeboren baby was er echter geen spoor. Zo luidt het zondagavond in een mededeling van procureur des Konings Christian Henry van het parket van Bergen.

“We zijn zondagochtend ingelicht over de gebeurtenis”, aldus Henry. “Niemand weet waar de baby zich momenteel bevindt. Het gaat duidelijk om een geval van zwangerschapsontkenning. De vrouw komt ontzettend verward over en ontkent dat ze het leven heeft geschonken aan een baby. Ze beweert zelfs dat ze niet eens zwanger was”, aldus nog Henry.

Gynaecologisch onderzoek wees uit dat de vrouw wel degelijk was bevallen, maximaal vijftien uur voor ze naar het ziekenhuis ging.

Massale zoektocht

De politie startte zondag een zoektocht om de baby op te sporen. Er werden onder meer huiszoekingen uitgevoerd in het huis van de jonge vrouw.

Op hun website, melden de kranten van Sudpresse nu dat de zoekacties, die werden uitgevoerd door de lokale en federale politie en de Civiele Bescherming, hebben geleid tot de vondst van het lichaam van de pasgeboren baby.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen