© Photo News

Liverpool naar Europa League-finale na overtuigende zege tegen Villarreal

Liverpool heeft zich geplaatst voor de finale van de Europa League. Het versloeg Villarreal in de terugmatch van de halve finale met een duidelijke 3-0 nadat het de heenmatch met 1-0 had verloren.

wic

Liverpool, waar Simon Mignolet in de basis en Christian Benteke op de bank startte, startte enthousiast aan de partij, met veel druk naar voren. Dat resulteerde in een vroege goal toen Roberto Firmino een voorzet van Nathaniel Clyne opnieuw voor de goal bracht. Daniel Sturridge miste onbegrijpelijk, maar via verdediger Bruno Soriano botste de bal alsnog in doel. Liverpool bleef maar drukken en op één enkele tegenstoot na - een prima Simon Mignolet bracht redding op een uithaal van Gaspar - kwam de Spaanse nummer vier nauwelijks uit de omknelling. Dat leidde tot de nodige frustraties. Roberto Soldado en Denis Suarez lieten zich opmerken met enkele vuile fouten.

In de tweede helft kreeg Liverpool wat het verdiende. Alweer een sterke Firmino kreeg de bal met veel overzicht tot bij Sturridge, die op enkele meters van doel via doelman Areola en de paal de 2-0 in doel werkte. Toen enkele minuten later Victor Ruiz moest gaan douchen bij de bezoekers na zijn tweede geel, was de match beslist. De Spanjaard vloog meteen als een razende op ref Kassai af, raakte de Hongaar aan en maakte een ‘geld’-gebaar, alsof de scheidsrechter omgekocht zou zijn. Een incident dat zonder twijfel een staartje zal krijgen. Bij Liverpool lieten ze het alleszins niet aan hun hart komen en na alweer een knappe aanval over Firmino stond Adam Lallana op de juiste plek om een gekraakt schot van Sturridge binnen te werken. Enkele minuten voor tijd mocht de ingevallen Benteke ook nog komen meegenieten van het feestje.

Liverpool zal het in de finale van de Europa League opnemen tegen Sevilla, dat de vorige twee edities won.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League