Italië dient Yellow Tigers 3-0 nederlaag toe

© AP

De Yellow Tigers (FIVB-13) hebben donderdag in het Italiaanse Catania hun eerste wedsrijd van het slotweekend in de World Grand Prix volleybal verloren. Gastland Italië (FIVB-5) was met 3-0 te sterk. De setstanden waren 25-17, 26-24 en 25-14.

België startte met Laura Heyrman, Charlotte Leys, Kaja Grobelna, Freya Aelbrecht, Els Vandesteene, Ilka Van de Vyver en libero Valerie Courtois. Jasmien Biebauw, Celine Van Gestel, Sarah Cools, Karolina Goliat en Lorena Cianci vielen in. Leys was met 15 punten de beste Yellow Tiger.

Met drie punten uit zeven wedstrijden is België tiende en op twee na laatste. Enkel Turkije (FIVB-11) en de Dominicaanse Republiek (FIVB-6) doen slechter, beide landen verzamelden nog geen punten en verloren donderdag ook hun wedstrijden. Turkije ging met 3-0 de boot in tegen Servië (FIVB-8) en de Domenicanen delfden met 3-0 het onderspit voor Duitsland. De hekkensluiter in het klassement zakt naar de tweede afdeling.

De komende twee dagen wachten de meisjes van coach Gert Vande Broek nog twee bijzonder sterke tegenstanders. Vrijdag neemt België het in Italië op tegen Brazilië (FIVB-2), zaterdag wacht Servië. Het blijft bovendien uitkijken naar de resultaten van Turkije en de Dominicaanse Republiek. Zij spelen in het Duitse Stuttgart nog tegen Duitsland en Servië, alvorens op de slotdag de onderlinge wedstrijd Turkije-Dominicaanse Republiek geprogrammeerd staat.

Freya Aelbrecht: 'Tweede set het breekpunt'

'We starten goed en overtuigend aan de wedstrijd, alhoewel ik onmiddellijk het gevoel had dat de Italianen in hun eerste wedstrijd in eigen huis zeker de drie punten wilden pakken. Tegen het einde van set 1 begonnen ze ons fysiek te overklassen, waardoor we achter de feiten aanliepen', analyseerde Freya Aelbrecht.

'We voerden onze opdrachten minder uit, maar dat hebben zij ook afgedwongen. En dan die tweede set, zo teleurstellend dat we een 18-22 voorsprong uit handen geven. Ze nemen opties in blok en als je aan de overkant Diouf en Arighetti hebt staan, weet je dat het moeilijk wordt. Dat was een breekpunt.'

'Als wij die set pakken, en het zag er even zo naar uit, dan wordt het een heel andere wedstrijd en denk ik dat er één punt in zit, misschien zelfs twee', besefte ook Karolina Goliat.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen