© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Man schiet Robin Hood

Schuttersvereniging Edel Tijdverdrijf en Arabieren organiseerden dit weekend een 24-urenschieting op het voetbalveld van De Zwaluwen in Horendonk. Zestien ploegen van het Gewestelijk Schuttersverbond namen hieraan deel.

Margo Tilborghs

De 24-uren schieting startte op zaterdag 1 augustus om 15u. Tijdens de nachtelijke uren mochten de 48 schutters zich verkleden. Allerlei figuren passeerden de revue, van Scream, Dracula, Piet Konijn tot een grijze muis. Ook enkele dames waren van de partij. Zij moesten qua boogschieten niet onderdoen voor de heren.

Jean Roggemans zorgde voor een bijzondere schieting, de Robin Hood. Sommige schutters hadden het nog nooit gezien. Jean schoot een pijl in een pijl. Iets waar hij bijzonder trots op was.

"Een Robin Hood is een pijl die door een schutter in de pijl van een andere schutter wordt geschoten", zegt schutter Marc Claessens. "Dit is uiterst zeldzaam. Ik ben 27 jaar schutter en het is de derde keer dat ik het zie. Jean Roggemans heeft zijn pijl, vanop een afstand van 25 meter, in de pijl van René Weil geschoten. De pijl van René zat al in het doel en Jean heeft de zijne er vanachter ingeschoten."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER