EK basket U18 (m/div.B) - België eindigt negende na overwinning tegen Denemarken

De Belgische basketbalploeg heeft het EK voor spelers tot 18 jaar (div. B) in het Oostenrijkse Furstenfeld afgesloten op de negende plaats. In een onderling duel voor die eindnotering ging Denemarken voor de bijl met 72-103 (rust: 34-53). Het goud is voor Zweden, dat Israël klopte in de finale (73-72). Slovenië sleepte het brons in de wacht.

In de eerste ronde waren de Belgen derdes geëindigd in groep B, waardoor de jongens van coach Olivier Foucard zich net niet plaatsten voor de eindronde voor de plaatsen 1 tot 8. In de andere eindronde, waarin de plaatsen 9 tot 16 verdeeld werden, eindigden de jonge Belgen op de bovenste stek in groep H, waardoor het tegen de winnaar van groep G (Denemarken) voor de negende plaats moest spelen. België was daardoor ook al zeker van het behoud in divisie B.

De Belgische basketbalploeg verloor op het EK U18 maar twee van zijn negen wedstrijden. In de eerste ronde moest België maar nipt het onderspit delven tegen Slovenië (73-76) en Hongarije (74-72).