Lidl wil 2.000 banen creëren in België

Lidl wil de komende 5 à 7 jaar 2.000 banen creëren in België. De supermarktketen investeert 500 miljoen euro in België. Dat staat in L'Echo en is bevestigd aan onze redactie. Er zijn al concrete plannen voor nieuwe winkels in Brussel, Luik, Namen, Charleroi en Antwerpen.

De komende jaren wil Lidl alvast 20 extra winkels openen in de regio Brussel. Nu heeft de keten die producten aanbiedt tegen erg lage prijzen al 15 winkels in Brussel. Er komen zeker al nieuwe winkels in Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Evere en Machelen. De vestigingen in Sint-Agatha-Berchem en Vilvoorde worden gerenoveerd en uitgebreid.

"In Brussel gaat het op een termijn van 5 tot 7 jaar om een bijkomende tewerkstelling van 600 medewerkers", zegt Dirk Heylen, directeur uitbreiding bij Lidl. De focus ligt in eerste instantie op Brussel, maar het is de bedoeling om de komende jaren 50 extra winkels op te starten in België. "We hebben een onderbouwd plan voor een expansie in heel België", zegt Heylen. "In Vlaanderen zijn Antwerpen en de Antwerpse Kempen voorlopig nog blinde vlekken."

De supermarktketen zal minstens 500 miljoen euro in de Belgische uitbreidingsplannen investeren. In de regio Brussel alleen al wordt er 200 miljoen euro geïnvesteerd. In totaal zal de keten van 300 naar 350 vestigingen gaan.

Meest gelezen