© JAA

Muzikale kroegentocht met zes halteplaatsen

Na de geslaagde try-out van vorig jaar, pakken muzikant Pieter Vandergooten en zes plaatselijke cafés opnieuw uit met een muzikale kroegentocht. Wie goed plant, kan woensdagavond 4 mei drie miniconcerten meepikken, gratis.

jaa

De eerste Kroegentocht van Pieter Vandergooten, zelf muzikant, werd vorig jaar meteen goed onthaald. De cafés liepen lekker vol, bands werden ontdekt, herontdekt en bejubeld. Dat de concerten vaak veel langer uitliepen dan de bedoeling was, vond niemand erg.Voor de tweede editie staan er al meteen twee extra locaties op de affiche. In De Foyer van het cultuurcentrum De Kaekelaar treedt Pieter zelf op met zijn band The Betty Cash Storytellers. Hun vernieuwde repertoire omschrijven Pieter, Filip Casteels (El Fish) en Steve Ceulemans als een mix van roots, dub en Europese pop-rock. In De Kaekelaar zelf kan je opwarmen voor dit optreden door wat rondjes te draaien op de dansvloer tijdens het folkbal dat er vanaf 18 uur losbarst.

Charlie BelairNog een nieuwkomer is Den Dalton. Op de hoek van de Th. Van Cauwenberghslei en Kruispadstraat kan je genieten van Hi Jack, een coverband opgericht door drie rasmuzikanten. Charlie Belair, die vorig jaar indruk maakte in De Gilde, is dit jaar opnieuw van de partij. Maar zijn warme soulstem en bluesgitaarklanken zijn dit keer te horen in Café Company. Ambiancemaker pur sang staat op zijn koffertje.PraktischHoe snel je ook bent, je zal die woensdagavond 4 mei wel moeten kiezen uit het aanbod want alle bands spelen gelijktijdig maar drie sets: om 20, 21.10 en 22.20 uur. Pieter Vandergooten verdient alle lof voor alweer een vernieuwend cultureel initiatief in Schoten, dat dankzij medewerking van de sympathieke horecabazen gratis gehouden kan worden.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet Van Antwerpen Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER