© Gie Campo

"Onvergunde voortuinparking verdient gerechtelijke vervolging"

De gemeente laat de illegale voortuinparkings niet los. Een concreet handhavingsplan moet het parket ervan overtuigen dat gerechtelijke vervolging nu en dan echt wel nodig is.

jaa

Na een fase van sensibiliseren en inventariseren, wil de gemeente nu effectief werk maken van de aanpak van de vermaledijde voortuinparkings. Maar dat in de praktijk niet zo eenvoudig, vooral omdat dit soort van kleine bouwmisdrijven bij een correctionele procedure steevast geseponeerd worden door de procureur des Konings.

“Binnenkort komt de procureur voor overleg naar de zonale veiligheidsraad en willen we de magistraat overhalen om gezien de ernst van de problematiek toch over te gaan tot vervolging in sommige gevallen”, aldus schepen Erik Block (CD&V). Die is blij dat de gemeenteraad zopas eenparig het handhavingsplan, dat de procureur tot medewerking moet aanzettengoedkeurde.

Bulldozers, naar het voorbeeld van de aanpak door wijlen oud-minister Steve Stevaert, hoeven nog niet in het straatbeeld verwacht te worden. Erik Block: “We willen omzichtig en gefaseerd tewerk gaan bij het in ere herstellen van de voortuinen. Wie een vergunning voor z’n voortuinparking heeft, hoeft natuurlijk niks te vrezen.”

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER