© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Annuntia-Instituut geslaagd voor hiphop en dance

De speelplaats van het Annuntia-Instituut leek gisteren wel een festivalterrein. Mark with a K, Alvar & Millas en andere hippe artiesten traden er op en vielen niet alleen in de smaak van de 750 leerlingen. De leerkrachten en zelfs de directeur gingen vrolijk mee ui de bol.

jaa

Backstage. Artiesten. Pers. Aan de bordjes met die opschriften was te zien dat de Annuntia-gemeenschap gisteren geen gewone schooldag beleefde. Op de speelplaats werd dat nog duidelijker. Daar stond een gigantisch podium opgesteld en verder ook heel wat eet- en dranktentjes, zoals op Pukkelpop. De schoolbel werd vanaf ’s middags overstemd door pompende beats en vlotte mixen van dj’s en rappers.

De lentezon was net op tijd op de afspraak en dat de sfeer goed zat, bleek al uit het door de Annuntia-leerlingen zelf verzorgde voorprogramma ‘Annuntia’s got talent’. Leerlingen en leerkrachten toonden op het podium soms onvermoede talenten: zang, dans, jongleren en zelfs een wiskunde-rap: één van de leerlingen slaagde erin om het getal pi tot 242 cijfers na de komma uit het hoofd op te zeggen. Ook de dansgroep, die de hippe leerkracht Nederlands Ann Spetebroot sinds kort heeft opgericht op school, oogstte best veel applaus met hun hiphopmoves. Maar dan was het aan de echte artiesten zoals Daniël Busser, Alvar & Millas en Mark with a K, duidelijk de pulbiekslieveling bij de jongere leerlingen. Die stonden rijen dik dichtbij het podium en gingen helemaal mee op Marks mixes van bekende hits en tunes. Als opwarming voor de sportdag, die de Annuntia-leerlingen vandaag te wachten staat, kon dat tellen.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER