Direct naar artikelinhoud
Update

Nadal overtuigend verder in Monte Carlo

In de jacht op zijn negende titel in Monte Carlo heeft de Spaanse tennisser Rafael Nadal vandaag overtuigend de kwartfinales bereikt. De nummer 1 van de wereld versloeg de Italiaan Andreas Seppi met 6-1 6-3. Het was voor Nadal zijn 300e zege op gravel.

Nadal overtuigend verder in Monte Carlo
Beeld afp

De Spanjaard speelt in de kwartfinale tegen zijn landgenoot David Ferrer, de nummer 6 van de wereld, die het Bulgaarse toptalent Grigor Dimitrov versloeg: 6-4 6-2. Van de 26 eerdere ontmoetingen tussen de twee Spanjaarden won Nadal er liefst 21. Ferrer versloeg Nadal vorig jaar voor het laatst op het masterstoernooi van Parijs.

Nadal was tussen 2005 en 2012 acht keer op rij de beste in Monte Carlo, maar vorig jaar werd zijn hegemonie doorbroken door Novak Djokovic. De Serviër won toen in twee sets van de tot dan toe ongenaakbare tennisvedette van Mallorca.

Stanislas Wawrinka kreeg donderdag een vrije doortocht naar de kwartfinale. De Zwitserse winnaar van de Australian Open, als derde geplaatst in Monte Carlo, hoorde vlak voor zijn derderondepartij dat zijn Spaanse opponent Nicolas Almagro vanwege een voetblessure niet kon spelen. Wawrinka strijdt met Milos Raonic uit Canada om een plek bij de laatste vier. De Canadees rekende in de derde ronde af met de Spanjaard Tommy Robredo (6-4 6-3).

Nadal overtuigend verder in Monte Carlo
Beeld ap
Nadal overtuigend verder in Monte Carlo
Beeld ap