Nieuwe federaal procureur en procureur Halle-Vivoorde leggen eed af

In het Brusselse justitiepaleis hebben Thierry Freyne en Frédéric Van Leeuw woensdagnamiddag de eed afgelegd als respectievelijk procureur des Konings van het nieuwe arrondissement Halle-Vilvoorde en als nieuwe federaal procureur.

De 42-jarige Thierry Freyne studeerde in 1994 af als licentiaat in de rechten en begon in 1997 zijn driejarige stage bij de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Van 2000 tot 2008 was hij onderzoeksrechter en voerde hij onder meer het gerechtelijk onderzoek naar de roofmoord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen, die op 4 december 2007 neergeschoten werd in Lot, bij Beersel. Het was één van zijn laatste onderzoeken, want in 2008 werd Thierry Freyne substituut-procureur-generaal bij het Brusselse parket-generaal. Vanaf 2011 stond hij aan het hoofd van het COIV en vanaf vandaag heeft hij de leiding over het gloednieuwe parket Halle-Vilvoorde.

Frédéric Van Leeuw (40) behaalde in 1997 zijn licentiaatsdiploma in de rechten en ging in 2002 aan de slag als substituut bij het Brusselse parket. Daar behandelde hij onder meer het dossier van de twee minderjarige Polen die Joe Van Holsbeeck neerstaken in het Brusselse Centraal station. In 2007 stapte hij over naar het federaal parket, waar hij referentiemagistraat voor de strijd tegen de informaticafraude werd. Hij volgt vanaf vandaag Johan Delmulle op aan het hoofd van het federaal parket. Delmulle is één van de kandidaten voor de post van procureur-generaal in Brussel.

 

Meest gelezen