Inge Paulussen maakt cast 'Vermist' weer compleet

© blg

De cast van 'Vermist' is opnieuw voltallig. Inge Paulussen zal het team van de Cel Vermiste Personen in de loop van het zesde seizoen versterken.

Tom Vets

De nieuwe afleveringen van het zesde seizoen van 'Vermist' zijn sinds enkele weken ingeblikt en zullen wellicht begin volgend jaar op Vier te zien zijn. ­Opvallend is dat in de tweede helft van het seizoen actrice Inge Paulussen haar debuut maakt bij de Cel Vermiste Personen. Ze neemt er de plek in van Joke Devynck, die de voorbije drie seizoenen aan het hoofd van de Cel stond.

Voor Paulussen is 'Vermist' overigens niet helemaal onbekend terrein. In het derde seizoen van de reeks vertolkte ze er al eens een gastrol. En ook haar tegenspelers zijn geen onbekenden. Met Stan Van Samang en ­Mathijs Scheepers – de andere nieuwkomer – stond ze anderhalf jaar geleden al eens op de set van de reeks 'Zuidflank'. Bij het grote publiek is de actrice een bekend gezicht, want ze was tussen 2005 en 2009 in de politiereeks 'Witse' te zien, en was ook erg ­populair in de VTM-reeks 'Clan'.

Met de komst van Paulussen is de cast weer voltallig, want er moesten heel wat wissels worden doorgevoerd. Zo stapte ­Kevin Janssens in de loop van vorig seizoen op en nemen we ook opnieuw afscheid van Koen De Bouw. Regisseur Jan Ver­heyen zat even met de handen in het haar, want enkel Stan Van Samang en Marieke Dilles schoten nog over.

Mathijs Scheepers, bekend van 'Albert II' en 'Kinderen Van Dewindt', vult de leegte op die Kevin Janssens achterliet. Hij start bij het begin van reeks zes meteen als ­Michael Van Acker, een inspecteur met een ver­leden bij de Sectie Zeden. ‘Voor de invulling van de twee nieuwe rollen had ik een duidelijke visie’, vertelde Verheyen ­deze zomer over de casting. ‘Eén moest een gevestigde waarde zijn. Iemand van wie het evident leek dat hij of zij vroeg of laat in een reeks als 'Vermist' opduikt. Voor de andere rol ging ik voor aanstormend groot talent.’

Hoe Devynck uit de reeks zal verdwijnen, is nog geheim.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen