'We moeten ons programma onderbreken want het gebouw staat in brand'

© AFP

© AFP

© AFP

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

In een gebouw van de Franse openbare radio-omroep in Parijs is vrijdag een grote brand uitgebroken. Er stegen zwarte, dikke rookpluimen op uit het gebouw aan de oever van de Seine. Intussen is de situatie onder controle.

rdc

De brand brak rond de middag uit op de zevende en achtste verdieping van het gebouw en ontstond volgens een journalist van France Info in een deel van het gebouw waar bouwwerkzaamheden plaatsvonden. Op dat moment waren volop uitzendingen aan de gang: de presentatoren hebben de brand dan ook live op de radio meegedeeld. 'We hopen zo snel mogelijk onze programma's te hervatten, maar het belangrijkste is natuurlijk dat eerst iedereen in veiligheid wordt gebracht', zo zeiden ze.

Intussen is de brand weer onder de controle, en wordt de ravage duidelijk. Er zijn geen gewonden, maar de schade is aanzienlijk. Over de oorzaak is echter niets bekend. Het gebouw aan de oevers van de Seine dateert uit de jaren 50. Er is al tien jaar een renovatie bezig. De laatste schattingen gaan uit van een prijskaartje van zo'n een half miljard euro, maar de brand dreigt dat bedrag nu nog meer de hoogte in te jagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen