Antwerps koppel maakt aardbeving op Bodrum mee: “Het terras begon enorm te schokken” (+oproep)

De beving die de regio van de Turkse kuststad Bodrum en het Griekse eiland Kos opschrikte in de nacht van donderdag op vrijdag, heeft op Kos twee dodelijke slachtoffers geëist. Meer dan honderd anderen raakten gewond. “Heel ons hotel trilde, het water beefde het zwembad uit”, getuigt Antwerpenaar D. H. vanop Bodrum.

mtm

LEES OOK. Zware aardbeving nabij Turkse en Griekse vakantieoorden

Op Bodrum - waar vooral materiële schade viel - was de aardbeving stevig te voelen, zo getuigt de Antwerpenaar D. H. vanop de luchthaven. “Wij hebben na de beving van afgelopen nacht meteen onze vliegtickets omgeboekt. Normaal gezien zouden we nog tot maandag blijven, maar nu zijn we er toch niet meer gerust op. We zijn wel opnieuw gaan slapen, maar je weet toch niet wat er gaat gebeuren de komende dagen. Hiernet was er zelfs nog een schokje op de luchthaven voelbaar ook.”

H. en zijn vriendin A. A. zaten donderdagavond nog op het terras toen de aarde plots begon te beven. “We waren nog rustig een Cuba Libre aan het drinken toen het terras plots enorm begon te schokken. Daarna volgden nog vier à vijf naschokken. Het hele hotel trilde, het water beefde het zwembad uit. Ik denk dat het na de schokken makkelijk twintig centimeter lager stond.”

“Iedereen begon te lopen en te huilen”

Ook Dieter en Annelies Parmentier-De Saedeleer uit Zulte getuigen vanuit het Turkse Bodrum. “We werden wakker door twee enorme bevingen. Iedereen begon naar buiten te lopen en te huilen. Dan verzamelden alle hotelgasten bij het zwembad bij het strand en daar brachten we de nacht door. Een dikke chapeau voor alle werknemers, want ze hebben ons de hele nacht geholpen en alles opgeruimd en nu zijn ze weer aan het werk zonder slaap.”

© rr

Tegen de ochtend mochten de twee het hotel weer in, dat licht beschadigd was. “Er zijn barsten in de muur, er is wat pleisterwerk naar beneden gevallen, er zijn glazen gevallen in de bar en in het hoofdgebouw is een grote scheur van beneden tot boven.”

© rr

Bent u op vakantie in de buurt van Kos of Bodrum en heeft u de aardbeving meegemaakt? En wil u uw ervaring met ons delen? Laat ons dan iets weten via het onderstaande formulier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER