Wordt hij de duurste voetballer aller tijden? “Real Madrid betaalt 180 miljoen euro voor spits”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Real Madrid en AS Monaco hebben een principeakkoord over de transfer van Kylian Mbappé. Volgens de toonaangevende Spaanse sportkrant Marca betaalt de Koninklijke liefst 180 miljoen euro voor de Franse aanvaller, die daarmee met voorsprong de duurste voetballer aller tijden wordt. Maar als we de geruchten mogen geloven, zou het best wel eens kunnen dat dat record snel zal worden gebroken. Het feit dat Barcelona en PSG vanavond op hetzelfde ogenblik een persconferentie houden, is volgens velen het teken dat de transfer van Neymar dan toch zou kunnen doorgaan...

Real zou in eerste instantie 160 miljoen op tafel leggen. Dat bedrag wordt door de Spaanse kampioen en Champions Leaguewinnaar nadien aangevuld met 20 miljoen aan bonussen.

Kylian Mbappé is al maanden het onderwerp van heel wat transferspeculaties. De 18-jarige spits ontbolsterde vorig seizoen helemaal in de aanval van AS Monaco. In de competitie had de jonge Fransman met vijftien doelpunten en elf assists een groot aandeel in de titel van de Monegasken, waar Youri Tielemans vanaf komend seizoen aan de slag is. Ook in de Champions League schitterde zijn ster. Mbappé trof zes keer raak in negen matchen en strandde met zijn club pas in de halve finales tegen Juventus. Inmiddels verzamelde de jonge centrumspits (1m78) al vier caps voor de Franse nationale ploeg.

Bij Real Madrid ligt voor Kylian Mbappé een contract van zes seizoenen klaar. De Fransman moet in Bernabeu het vertrek opvangen van Alvaro Morata, die voor 80 miljoen euro naar Chelsea verhuisde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Persconferentie van Barcelona en van PSG: toevallig?

Als we de geruchten mogen geloven, zou het best wel eens kunnen dat het record van Mbappé snel zal worden gebroken. Het feit dat Barcelona en PSG vanavond allebei om 23 uur een persconferentie houden, is volgens velen het teken dat de onmogelijk gewaande transfer van Neymar dan toch zou kunnen doorgaan. De Fransen zouden 222 miljoen euro veil hebben voor de Braziliaanse smaakmaker van Barça...

Toch lijkt het eerder toevallig: PSG speelt in de VS op de International Champions Cup morgen immers een oefenwedstrijd tegen Juventus en Barcelona speelt dan tegen Manchester United. Wellicht gaat het dus gewoon om twee voorbeschouwingen op die wedstrijden. Al weet je na die 180 miljoen euro voor Mbappé natuurlijk nooit in het moderne voetbal...