Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Dit mag u niet missen op tv vanavond
Beeld RV

Vanuit de sofa op de vlucht slaan uit communistisch Rusland door de ogen van Stalin's eigen dochter, of liever de Colombiaanse jungle in, op pad met de gevaarlijkste rebellengroep ooit? Geen zin in historische docu's?  Probeert u anders eens een bloedstollende thriller of een spannende nieuwe serie. Een volledig overzicht vindt u hier.

Straw Dogs

David en Amy Sumner, Hollywoodscenarist en actrice, keren terug naar de geboortestad van Amy in het diepe zuiden van de VS. Haar vader is overleden en ze willen het ouderlijke huis klaarmaken voor verkoop. Eenmaal aangekomen, lopen de spanningen in hun huwelijk op en worden er conflicten uit het verleden met de lokale bevolking weer opgerakeld.

Deze film is een remake van de gelijknamige thriller van Sam Peckinpah uit 1971. De scherpe kantjes van het originele verhaal zijn eraf gevijld en James Marsden maakt iets minder indruk dan Dustin Hoffman, maar het geheel is alsnog verrassend rauwer dan wat we tegenwoordig van Hollywood gewend zijn.

Om 20.35 op Q2.

Brokedown Palace

Alice en Darlene zijn beste vriendinnen die besluiten om hun behaalde diploma te vieren met een plezierreisje naar Thailand. Wanneer ze daar de Australiër Nick Parks leren kennen en die hen overtuigt om mee te reizen naar Hongkong, neemt hun leven een dramatische wending. Op het vliegveld worden ze opgepakt wegens drugssmokkel en veroordeeld tot 33 jaar cel.

Recyclage van de superieure voorgangers 'Midnight Express' en 'Return to Paradise' van respectievelijk Alan Parker en Joseph Ruben. Jonathan Kaplan ('The Accused') maakte er een rechtlijnige en spannende film van, die vooral overeind blijft dankzij de schitterende vertolkingen van Claire Danes en Kate Beckinsale als ontroerend naïeve meisjes.

Om 20.40 op CAZ.

Stalin's Daughter

Historische documentaire over Svetlana Iosifovna Alliloejeva (1926-2011), het jongste kind en de enige dochter van Jozef Stalin, die in volle Koude Oorlog naar het Westen vluchtte. 

Er ontstond een schokgolf toen Stalins dochter Svetlana Iosifovna Alliloejeva naar het Westen vluchtte. Tijdens haar kindertijd verbleef ze in het centrum van de macht en was ze het favoriete kind van haar vader. Haar leven werd echter overschaduwd door dood en geweld. Haar moeder en broer stierven, familieleden werden vermoord en haar partner werd door Stalin verbannen.

Om 21.05 op Canvas.

Stalin's Daughter
Beeld RV

Riviera

'Villa Carmella.' (s 1/ep 1) Constantine Clios, de echtgenoot van curator Georgina Clios, is eigenaar van de Clios Bank en een belangrijke figuur aan de Rivièra. Hij komt tragisch om het leven wanneer een jacht explodeert. Zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk, Adam, Christos en Adriana, kunnen zijn dood maar moeilijk verwerken. Constantines ex-vrouw Irina probeert haar positie binnen de familie te heroveren.

Om 22.00 op één.

Riviera
Beeld RV

When the Guns Go Silent

De Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) en het Colombiaanse leger kwamen na vijftig jaar oorlog tot de conclusie dat uiteindelijk niemand als overwinnaar uit de strijd zal komen. Vier jaar werd er in Cuba onderhandeld om het complexe conflict tussen de FARC-guerrilla's, de staat, de milities, paramilitairen en de miljoenen slachtoffers te ontrafelen.

Een halve eeuw lang is er in Colombia hevig gevochten: de FARC-rebellen stonden lijnrecht tegenover het leger en dat zorgde voor heel wat slachtoffers. Maar in september 2016 gebeurt er iets wat niemand echt had verwacht: na vier jaar onderhandelen tekenen beide partijen een vredescontract. Filmmaakster Natalia Orozco documenteerde het moeizame proces, en wist zowel de rebellen als de overheid te strikken. Geen gemakkelijke klus. Misschien net zo moeilijk als het herstelproces dat Colombia nu te wachten staat.

Om 22.45 op NPO 2.

When the Guns Go Silent
Beeld RV