"De vader van de copiloot is een gebroken man"

De vader van Andreas Lubitz, de copiloot die de Airbus van Germanwings moedwillig zou hebben laten crashen, is een gebroken man. Dat zegt Bernard Bartolini, de burgemeester van het Franse dorpje Prads-Haute-Bléone. Hij heeft de vader deze week ontmoet.

De ouders van Andreas Lubitz waren donderdag, net zoals de families en vrienden van de andere passagiers en bemanningsleden, afgereisd naar Zuid-Frankrijk. Even voor de persconferentie waarop het parket van Marseille meedeelde dat Andreas Lubitz het vliegtuig moedwillig zou hebben laten neerstorten, werden de ouders van de copiloot apart genomen. Sindsdien worden ze afgeschermd van het publiek en de pers.

"Vader draagt gewicht tragedie op zijn schouders"

De burgemeester van het Franse dorpje Prads-Haute-Bléone, Bernard Bartolini, heeft de vader van Andreas Lubitz echter even ontmoet. In Franse media getuigt Bartolini een "gebroken man" te hebben gezien. "De vader draagt het hele gewicht van deze tragedie op zijn schouders", aldus Bartolini. "Het deed pijn om hem te zien. De man toonde al zijn emoties omdat hij een dierbare heeft verloren maar ook omdat zijn zoon wellicht de oorzaak is van het drama."

Bartolini voegde er nog aan toe dat hij veel respect heeft voor de vader van de copiloot. "Hij staat in het middelpunt van deze tragedie en draagt de verantwoordelijkheid op zijn schouders, terwijl hij er niet om gevraagd heeft."

Meest gelezen