© Photonews

OEFENWEDSTRIJDEN. Dominant Club Brugge voorbij Panathinaikos, ook zeges voor Essevee en Westel

Club Brugge bereidt zich momenteel in het Nederlandse Garderen voor op het nieuwe voetbalseizoen. Daar traden de troepen van Michel Preud'homme vanavond aan in een oefengalop tegen het Griekse Panathinaikos, blauw-zwart won met 2-1 dankzij doelpunten van Davy De fauw en Abdoulay Diaby.

jvh

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Nikos Karelis bracht het nummer twee uit Griekenland in de 21ste minuut nog op voorsprong, maar Club domineerde en nieuwkomer Abdoulay Diaby zorgde 6 minuten later op assist van Hans Vanaken al voor de gelijkmaker. Na de pauze stoomde Club door op hetzelfde elan, en pas drie minuten ver in de tweede helft knalde rechtsachter Davy De fauw (net terug uit blessure) het winnende doelpunt vanop afstand tegen de netten. Victor Vazquez werd bij de rust wel in de kleedkamer gelaten met last aan de knie na een drieste tackle, Refaelov bleef uit voorzorg 90 minuten aan de kant.

Club tankt zo meteen ook vertrouwen voor de Supercup, volgende week op het veld van kampioen AA Gent. Het was de vierde oefenwedstrijd voor Club tijdens deze voorbereiding, eerder werd gewonnen tegen KFC Heist (0-10) en Torhout (0-5) en verloren op het veld van tweedeklasser Roeselare (1-0). Vrijdag oefent Club tegen het Turkse Basaksehir, maandag tegen oude bekende Dnipropetrovsk.

Opstelling Club Brugge: Bruzzese; De fauw (75' Cools), Mechele, Denswil, De Bock; Simons, Vormer, Vázquez (46' Dierckx); Izquierdo (63' Bolingoli), Vanaken (75' Brodic), Diaby (46' De Sutter)

Andere uitslagen:

Eendracht Aalst (3de) - Zulte Waregem: 2-4Doelpunten: Joël Sami, Stephen Buyl, Mbaye Leye (2x)

FC Eindhoven (2de) - Westerlo: 0-1Doelpunt: Ivo Rossen (own)