Direct naar artikelinhoud
Boeken

Jonge Amsterdammer Kyrian Esser wint schrijfwedstrijd 'Write Now!'

De Amsterdammer Kyrian Esser is in Rotterdam uitgeroepen tot winnaar van Write Now!, de jaarlijkse Nederlands-Vlaamse schrijfwedstrijd voor jongeren onder de vierentwintig jaar.

Twitter bericht wordt geladen...

De jury prees het verhaal 'Grote lijnen, kleine mannen' van de 24-jarie Esser vanwege het inlevingsvermogen en de mooie, verzorgde taal. “Hier is een schrijver aan het woord die ambitieus schrijft, maar nergens pretentieus wordt.” De tweede prijs ging naar de Nijmegenaar Laurens Duyts (22). De uit Heverlee afkomstige Mattijs Deraedt (23) wint de derde prijs met een achttal gedichten.

De hoofdprijs van Write Now! 2017 bestaat uit een MacBook, een publicatie in de boekenbijlage van De Morgen, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie, een columnreeks op de website van Trouw en optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival.

Talentenkweekvijver

Dit jaar stuurden bijna duizend jongeren hun tekst in voor Write Now!, waarna in april en mei in Nederland en Vlaanderen tien regionale voorronden plaatsvonden. De vijftien finalisten schreven vervolgens binnen drie weken een nieuwe tekst voor de eindronde. De finalejury bestond uit juryvoorzitter Roos Vlogman (winnaar Write Now! 2016), Erik Brus (eindredacteur Passionate Bulkboek), Ann Jooris (chef Boeken van De Morgen), schrijfster Maud Vanhauwaert en Bol.com-redactrice Janneke Siebelink.

Eerdere winnaars zijn onder anderen Lize Spit (2013), Niña Weijers (2010) en Maartje Wortel (2007)

Het Write Now!-concours staat bekend als een echte talentenkweekvijver. Uitgevers houden de wedstrijd nauwlettend in de gaten. Eerdere winnaars zijn onder anderen Lize Spit (2013), Niña Weijers (2010) en Maartje Wortel (2007). Ook auteurs Jaap Robben, Joost de Vries en Marjolijn van Heemstra verdienden er hun sporen.

Kyrian Essers wordt uitgeroepen tot winnaar van 'Write Now!'.Beeld rv

Het winnende verhaal leest u woensdag in Boeken.