© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Maanrock zet extra in op comfort festivalgangers

Om het comfort van de festivalganger te verhogen, heeft de organisatie van Maanrock dit jaar voor grotere drankstanden gezorgd, en voor meer sanitair.

Sven Van Haezendonck

mmMechelen Feest heeft lessen getrokken uit de eerste Maanrock ‘nieuwe stijl’ vorig jaar. “Zo zijn de drankstanden opvallend groter. Op de IJzerenleen kunnen bezoekers langs de drie zijden van het deck een drankje bestellen, en ook op de Grote Markt is er een extra toog bijgekomen”, vertelt voorzitter Kristof Calvo (Groen). Daarmee wil de organisatie vermijden dat mensen te lang moeten wachten om iets te bestellen.

Drankjes iets duurder

Drankjes zijn in vergelijking met vorig jaar ook een tikkeltje duurder geworden. Voor een biertje of een frisdrank betaalt u dit weekend 2,20 euro, of twintig cent meer. “Maar dan nog zijn we nog steeds goedkoper dan heel wat andere festivals. Op Pukkelpop heb ik vorig weekend 2,5 euro betaald. Onze nieuwe prijzen hebben we meer afgestemd op de horeca”, stelt Calvo.

Wildplassen voorkomen

Om bewoners van smalle straatjes zoals pakweg de Standonckstraat te sparen van wildplassers en om de horeca te ontlasten, staan er meer toiletten. “Niet alleen de gekende plaszuilen op de aanlooproutes, maar ook comfortabel sanitair en spiegels voor de dames. De toiletten zijn gratis. Er is dus geen excuus meer voor wildplassers”, zegt Kristof Calvo.

Heren die zich daar al eens aan hebben bezondigd, kunnen de boodschap maar beter in hun oren knopen. Tijdens vorige edities keek de politie streng toe op wildplassers. Wie betrapt wordt, riskeert een GAS-boete van 55 euro. Geld dat je beter kan spenderen aan extra drankjes, toch?

“Om de veiligheid te garanderen, heeft de politie extra bewakingscamera’s opgesteld. Daarmee kunnen wij praktisch elke vierkante meter in de gaten houden. Ook vluchtwegen zijn duidelijk aangegeven”, zegt waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA).

www.maanrock.be

Lees ook: Mechelse binnenstad klaar voor eerste avond Maanrock

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER