© REUTERS

Sneer naar nieuwe FIFA-voorzitter levert schorsing van 20 dagen op

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) heeft Maurizio Zamparini, de voorzitter Palermo, vrijdag een schorsing van twintig speeldagen opgelegd voor zijn uithaal naar FIFA-baas Gianni Infantino.

“Het systeem verandert niet en de nieuwe voorzitter van de Wereldvoetbalbond (FIFA), de baas van de bureaucraten, maakt er sinds het begin al deel van uit. Hij is enkel verkozen omdat hij meer stemmen heeft gekocht dan sjeik Salman. Ik hoop dat hij me schorst omdat ik dit heb gezegd, het zou voor mij een eer zijn”, verklaarde Zamparini eind februari tijdens een interview op de Italiaanse radio. De voorzitter van Palermo deed dat naar aanleiding van de verkiezing van Infantino als nieuwe voorzitter van de FIFA. De 46-jarige Zwitser verzamelde de steun van 115 op 207 federaties. De Bahreinse sjeik Salman bin Ibrahim al Khalifa, medefavoriet voor het voorzitterschap, kreeg slechts 88 stemmen.

Bovenop een schorsing van twintig dagen moet de temperamentvolle Zamparini ook 18.000 euro boete betalen. Palermo, het nummer achttien in de Serie A, moet hetzelfde bedrag ophoesten. De club van de 74-jarige voorzitter, die niet verlegen zit om een straffe uitspraak, voerde dit seizoen al acht trainerswissels door.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal