© Eddy Meulemans

Wiesje (9) laat paardenstaart knippen na dood van papa van vriendin

Een negenjarig meisje uit Arendonk laat haar prachtige blonde paardenstaart, waar ze al heel haar leven voor gespaard heeft, knippen voor de campagne ‘Geef om Haar’. Zo wil ze haar eigen kleine steentje bijdragen aan de strijd tegen borstkanker.

Eddy Meulemans

Wiesje Claessen (9) uit de Neerstraat in Arendonk gaat volgende week voor het eerst in haar leven écht naar de kapper. Tot dusver liet ze telkens alleen "de puntjes knippen". Nu wil ze haar mooie lange haarlokken met minstens twintig centimeter inkorten. Ze doet dat niet omdat ze plots een nieuw kapsel wenst, maar wel om andere mensen te helpen.

Op 12 maart gaat de schaar erin. Het weggeknipte haar stuurt ze daarna op naar Think Phink, een nationale vzw die strijdt tegen borstkanker. Met het ingezamelde haar wil de kankervereniging pruiken laten maken voor vrouwen die hun haar verloren na een behandeling van bestraling en chemotherapie.

“De papa van een van mijn vriendinnetjes is gestorven aan kanker”, zegt Wiesje. “Ze vertelde me dat haar mama nu speciaal voor Geef om Haar naar de kapper is gegaan. Een kort kapsel vind ik nog best mooi. Maar als je helemaal zonder haar op je hoofd moet rondlopen? Dat vind ik wel een beetje zielig. Daarom wil ik ook meedoen. Mijn eigen paardenstaart wil daar graag voor afgeven.”

Lees het hele verhaal dinsdag in uw krant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER