© rr

Weervrouw openbare omroep: ‘Ideaal weer voor een luchtaanval in Syrië’

Schitterend weer en goede zichtbaarheid, ideaal voor vluchten boven Syrië: de Russische openbare televisie Rossia 24 geeft sinds afgelopen weekend ook de weersvoorspellingen mee voor Syrië, waar het Russische leger begonnen is met bombardementen.

sdv

'Onderwerp van de week zijn de Russische luchtaanvallen in Syrië', zo begon de weervrouw haar praatje zaterdag, 'En zoals de experts verwacht hadden, is de datum voor die bombardementen zeer goed gekozen vanuit klimatologisch standpunt'.

'Oktober is de ideale maand om boven Syrië te vliegen', zo zei de vrouw, terwijl op tv video’s te zien waren van Russische bombardementen. 'De wind kan tot 15 centimeter per seconde waaien en het regent een keer om de tien dagen, maar dat heeft geen betekenisvolle invloed op de bombardementen', klonk het enthousiast. 'Wat de temperaturen betreft, wordt het voor de piloten kritiek vanaf 35 graden, maar gelukkig bereiken we die temperaturen niet in oktober'.

De weervrouw gaf wel nog een waarschuwing mee: 'De herfst komt er snel aan en in november verandert het weer: er is meer mist waardoor onze vliegtuigen minder vaak zullen kunnen uitvliegen'.

De Russische autoriteiten zeggen stellingen van Islamitische Staat te bombarderen maar het Westen beschuldigt hen ervan de gematigde Syrische rebellen te viseren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER