Roeister Eveline Peleman verlaat het internationaal platform

Eveline Peleman, de wereldkampioene 2014 in de lichte skiff vrouwen, heeft besloten het internationale roeien even on hold te zetten. Ze zal zich dit seizoen alleen op nationale regatta’s toespitsen.

“Enkele maanden nadat ik me tot wereldkampioene kroonde kreeg ik klierkoorts. 2015 ging daardoor helemaal de mist in en laat dat dan net het seizoen zijn waarin ik een overstap deed naar de open categorie om zo kans te maken op een olympische selectie. Vorig jaar keerde ik terug naar de lichtgewichtcategorie, maar door allerlei kwaaltjes kon ik op geen moment mijn niveau van 2014 benaderen”, beseft de 24-jarige Peleman.

“De voorbije maanden werd het me duidelijk dat mijn lichaam nood heeft aan rust. Bovendien wordt ook de combinatie toproeien-studie, waarbij ik vele stages moet afwerken, hoe langer hoe moeilijker. Vandaar dus mijn besluit om het nu rustiger aan te doen, mijn lichaam volledig te laten herstellen en mijn laatste jaar studie af te maken. Ik blijf dus dit seizoen enkel actief op nationaal niveau.”

“Als ik mijn diploma op zak heb en mijn lichaam het nog toelaat, sluit ik een terugkeer naar het internationaal roeien helemaal niet uit”, besloot de Gentse ex-wereldkampioene van KR Sport Gent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten