Direct naar artikelinhoud
Tomorrowland

Nog 16 jaar Tomorrowland in Boom

Een sfeerbeeld van Tomorrowland 2016.

Tomorrowland zal hoogstwaarschijnlijk nog tot in 2033 ieder jaar een dubbelfestival kunnen organiseren in De Schorre in Boom. De organisatoren hebben daarvoor een gebruiksovereenkomst bereikt met het provinciaal recreatiedomein, dat vandaag voorligt op de provincieraad in Antwerpen.

Het festival zou jaarlijks kunnen plaatsvinden in De Schorre tijdens de laatste twee weekends van juli. In totaal krijgt de organisatie van Tomorrowland hiervoor, opbouw en afbraak inbegrepen, het terrein gedurende tien weken ter beschikking. Voor de ingebruikname van het terrein moet de organisatie de provincie jaarlijks 630.000 euro betalen, exclusief btw.

Ook voor de gemeenten Boom en Rumst (waar de camping is gevestigd) zou de overeenkomst erg lucratief zijn. Boom ontvangt voor één dubbelweekend 1 à 1,2 miljoen euro, terwijl de opbrengst voor Rumst 600.000 à 700.000 euro bedraagt.

"Het contract is wel voorwaardelijk en opzegbaar", nuanceert Jeroen Baert, burgemeester van Boom (N-VA). "Er zal elk jaar worden geëvalueerd en gekeken of de voorwaarden rond onder meer overlast, mobiliteit en veiligheid worden nageleefd. Is dat niet het geval, kan het contract worden opgezegd, met een opzegtermijn van één jaar. Ook Tomorrowland zelf kan het contract opzeggen."