Spanje stelt vrouw aan als kapitein van Davis Cup-ploeg

De Spaanse tennisfederatie RFET heeft zondag een vervanger aangesteld voor de opgestapte Davis Cup-kapitein Carlos Moya. De RFET kiest met een vrouw voor een interne en unieke oplossing, want sportief directeur Gala Leon is de opvolgster van Moya.

jvh

‘Na een ontmoeting met de hele directie is besloten om Gala Leon aan te stellen als kapitein van het Spaanse Davis Cup-team’, zo liet de RFET weten in een persbericht. Met deze aanstelling wordt Leon de eerste vrouwelijke kapitein van het Spaanse mannenteam.

De veertigjarige Leon krijgt meteen de zware opdracht om het Spaanse Davis Cup-team uit het slop te halen. De Spanjaarden tuimelden voor het eerst in achttien jaar uit de Wereldgroep. Na die verloren partij in de barrages (tegen Brazilië, red) hield kapitein Carlos Moya de eer aan zichzelf. ‘Pas wanneer de David Cup opnieuw een doel wordt voor de spelers, wil ik me opnieuw kandidaat stellen’, haalde de voormalige Spaanse tennisvedette uit na het verlies tegen Brazilië. Moya kon bijvoorbeeld geen beroep doen op Rafael Nadal en David Ferrer.

Eind 2013 werd Moya aangesteld als Davis Cup-kapitein. Hij volgde toen Alex Corretja op. Moya wordt nu op zijn beurt vervangen door Leon, die op het toppunt van haar carrière 27e stond op de WTA-ranking.

Spanje heeft de Davis Cup reeds vijf keer gewonnen: in 2000, 2004, 2008, 2009 en 2011.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen