© Hans Otten

Oogst zelf uw groenten met De Plantentrekker

Gek op groentes uit de eigen moestuin, maar er plaats noch tijd voor? Dan is het systeem van de zelfoogstboerderij misschien iets voor u. Zoals De Plantentrekkers van de vrienden Tim Jacobs en Kathleen Lauwers in Geel.

Hans Otten

De twee ingeweken Gelenaren Tim Jacobs en Kathleen Lauwers leerden elkaar enkele jaren geleden kennen tijdens de biologische landbouwopleiding van Landwijzer in Antwerpen. Voor hun eindwerk maakten ze een CSA-project.

"Dat staat voor Community Supported Agriculture, landbouw ondersteund door de gemeenschap. Na onze studies hebben Kathleen en ik ervoor gekozen om dat eindwerk in de praktijk te brengen”, zegt Tim Jacobs.

Leden van de zelfoogstboerderij nemen een jaarabonnement van maart tot maart. "Als biologische landbouwers zorgen wij in feite voor alles, zoals het zaaien, planten en onderhouden van de velden. Het enige dat de leden zelf moeten doen, is hier komen oogsten.”

De Plantentrekker houdt vanavond, donderdag, om 19.30u in zaal Amarillis achter de bibliotheek op de Werft een informatievergadering voor geïnteresseerden die nog willen instappen.

Lees het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER