97 man op straat door faillissement Huyghebaert

© Patrick Hattori

De voedingsleverancier Huyghebaert uit Mechelen heeft de boeken neergelegd en alle 97 werknemers ontslagen. Het bedrijf zoekt nu via een curator een overnemer, nadat eerdere overnamepogingen waren mislukt.

Erik Van Eycken

Hoewel de klap hard aankwam bij het personeel, is het faillissement van voedingsgroothandel Huyghebaert niet geheel onverwacht. De hofleverancier van de Primawinkels was al een tijd op zoek naar een overnemer, maar telkens liep het verkeerd af. Vorig jaar nog ketste een overname door de Herentalse groep Heylen op het laatste moment af.

Jaar geleden optimisme

Nochtans was de nieuwe CEO Kris Torfs verleden jaar nog optimistisch: “Onze bedoeling is via onze eigen koers het bedrijf een florissante toekomst te bieden. Ons strategisch plan moet ons opnieuw doen groeien. Het stopzetten van de overnameplannen heeft alleszins geen impact op de werkgelegenheid”, luidde het in mei 2013.

Nieuwe leveranciers zoeken

Woorden die nu bitter klinken, want afgelopen donderdag legde de directie van Huyghebaert de boeken neer en werden alle werknemers ontslagen. De Primawinkels moeten nu snel op zoek naar nieuwe leveranciers om lege winkelrekken te vermijden.

Lees ook het artikel in de weekendkrant van Gazet van Mechelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus