© EPA

Thorgan Hazard bezorgt zijn club zege met twee doelpunten

Borussia Mönchengladbach heeft zaterdagavond een 2-1 zege geboekt tegen de Duitse derdeklasser VfL Osnabrück. Thorgan Hazard was de matchwinnaar met twee doelpunten.

Mönchengladbach-coach André Schubert koos voor de wedstrijd tegen Osnabrück voor een 3-5-2-formatie met Thorgan Hazard naast de Braziliaan Raffael in de spits. Net na rust was het Hazard die zijn ploeg op voorsprong bracht na voorbereidend werk van Djibril Sow. Lang kon Mönchengladbach echter niet van de voorsprong genieten, want Jules Reimerink maakte vijf minuten later al de gelijkmaker. Met nog tien minuten op de klok was het opnieuw Hazard die de zege voor Mönchengladbach kon veilig stellen, na een fout in de defensie bij Osnabrück.

Borussia Mönchengladbach vertoeft momenteel in Osnabrück om deel te nemen aan een vriendschappelijk toernooi. Zaterdag speelde Mönchengladbach om 18u00 al zijn eerste wedstrijd tegen FC St. Pauli. De wedstrijd van een uur mondde uit in een scoreloos gelijkspel, maar Mönchengladbach kroonde zich toch tot winnaar na strafschoppen. Thorgan Hazard kwam in deze wedstrijd niet in actie.

Ondanks de twee overwinningen eindigt Mönchengladback als tweede op het vriendschappelijke toernooi in Osnabrück. Het Engelse Cardiff City won ook twee wedstrijden en had een beter doelpuntensaldo dan de Duitsers. .

# Belga context ## Related picture(s) [Belgen in het buitenland - FBL-GER-BUNDESL...]