Yellow Tigers boeken eerste zege in World Grand Prix volley

© AFP

Na zes nederlagen hebben de Yellow Tigers (FIVB-15) vrijdag in het Turkse Ankara een eerste zege geboekt in de World Grand Prix volleybal. Ze versloegen Turkije (FIVB-10) met 1-3 en namen zo weerwraak voor de 3-0 nederlaag die ze eerder in Rusland tegen de Turken leden. De setstanden waren 18-25, 14-25, 25-19 en 21-25.

België startte met Laura Heyrman, Charlotte Leys, Freya Aelbrecht, Lise Van Hecke, Céline Van Gestel, Ilka Van de Vyver en libero Valerie Courtois. Libero Amber De Tant, Britt Ruysschaert, Britt Herbots, Hélène Rousseaux en Aziliz Divoux kwamen in.Met de zege deden de Belgen een bijzonder goede zaak in de strijd om het behoud.

De Tigers hebben nu als voorlaatste in de stand vier punten. Hekkensluiter Duitsland (FIVB-11) verloor in Hongkong met 3-0 van de Verenigde Staten (FIVB-1) en moet het nog altijd zonder punt stellen. Zaterdag spelen de Belgen in Ankara nog tegen Brazilië (FIVB-3), zondag tegen Italië (FIVB-8). Duitsland neemt het nog tegen China (FIVB-2) en Nederland (FIVB-14) op.

"Gepokerd in het achterveld"

Gert Vande Broek was uiteraard een gelukkig man. "Zaterdag, voor onze wedstrijd tegen Brazilië, weten we of we mathematisch het behoud te pakken hebben. Hekkensluiter Duitsland speelt eerder tegen China. Het zou me verbazen als de ongeslagen leider tegen Duitsland punten morst," reageerde de bondscoach."Onze organisatie stond er helemaal in de eerste twee sets. Daarna werden de taken ietsje minder ingevuld. Door een beetje nonchalance. Zo crashte voor ons de derde set. We hebben een bikkelhard gevecht geleverd in de vierde set. Mijn Tigers hebben gestreden als leeuwinnen. We zijn blijven gaan en gaan en gaan, in de aanval en op service. Ik heb onder andere met Britt Ruysschaert geschoven en gepokerd in het achterveld. De stabiliteit keerde halfweg de laatste set terug."Spelverdeelster Aziliz Divoux, afgelopen dinsdag in het team gekomen voor Jasmien Biebauw, is één van de youngsters die mocht proeven van de sfeer bij de Yellow Tigers. "Ik heb enkele passages meegedraaid. Voor mij een heel leuke rentree. We hebben keihard gevochten voor deze eerste overwinning. Duels tot op het bot, dat zijn meestal de mooiste.""Op karakter hebben we aan langste eind getrokken", verklaarde Laura Heyrman. "We grepen Turkije meteen bij de lurven. We hadden ze, toch kantelde de score: op sleutelmomenten in de derde beurt liep het ietsje minder goed. In de vierde set konden we op karakter gelukkig eendrachtig terugkeren en het orgelpunt plaatsen. De 1-3 is zo mooi voor het hele team." .

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen