Karretje op attractie Zuidfoor met twee personen schiet los

Een karretje van de attractie "Shake & Roll", op de Brusselse Zuidfoor, is vannacht omstreeks 22 uur losgeschoten met twee personen in, zo melden RTBF en RTL. Patrick De Corte, voorzitter van het Brusselse Comité van Foorkramers, bevestigt de informatie, maar zegt dat er geen gewonden zijn gevallen. Het Brussels parket heeft een expert aangesteld om de oorzaak te achterhalen van het ongeval.
Archieffoto van de attractie op de Paasfoor in Kortrijk.

De attractie is gesloten voor verdere inspectie. Al voor de opening werden de meest spectaculaire attracties van de Zuidfoor getest op technische mankementen.

"Het is geen goede reclame voor de kermis, maar we zijn opgelucht dat er geen gewonden zijn gevallen", zegt De Corte. "Experts komen de attractie nu inspecteren. De attractie gaat enkel opnieuw open als die slaagt voor alle controles. Die beslissing zal niet licht worden genomen."

Op 27 maart kwam tijdens de Paasfoor in Kortrijk al een karretje los van dezelfde attractie. Toen raakten wel twee inzittenden gewond.

De Corte zegt verder dat de Zuidfoor slechts een kleine daling in bezoekersaantallen kent ten opzichte van vorige jaargangen. Oorzaak voor deze daling is volgens hem de angst na de recente aanslagen.

Meest gelezen