Direct naar artikelinhoud

Aangespoelde lichamen aan Libische kust opgelopen tot 87

Het aantal lichamen dat sinds afgelopen zaterdag aanspoelden op de Libische kust is opgelopen tot 87. Dat meldt al Jazeera op basis van een bron in de kuststad Sabratha, die 60 kilometer ten westen van de hoofdstad Tripoli ligt.

Deze migranten brachten het er wel levend vanaf. Ze werden door de kustwacht van Libië naar de havenstad Tagiura gebracht.Beeld afp

De kustwacht wist vrijdag oostelijk van Tripoli nog 137 migranten op zee te redden. Ze dobberden rond in een rubberboot. Elke keer weer proberen boten die te klein of in slechte staat zijn de Middellandse Zee over te steken naar Europa.

Dit jaar zijn zeker 2.500 vluchtelingen die op weg waren naar Italië verdronken in de Middellandse Zee. De overtocht van Turkije naar Griekenland kostte in die periode aan zeker 376 mensen het leven. Dat bleek eerder deze maand uit cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie over de eerste zes maanden van dit jaar.

Vermoedelijk zijn meer dan 3600 vluchtelingen wereldwijd dit jaar om het leven gekomen. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) becijferde in de eerste zes maanden van dit jaar minstens 3694 doden of vermissingen. In vergelijking met het eerste half jaar van 2015 is dit volgens de IOM een stijging van 18 procent.